Hocamızın Diyanet Haber sitesinde konu ile ilgili yazdığı yazı.
Ancak benim vurgulamak istediğim; iş yaparken söz söylerken bizi kimin beğenmesini beklediğimiz husustur. “Amirim, müdürüm, patronum, başkanım beğensin…” niyetiyle yapılan işleri, söylenen sözleri acaba Rabbim beğenir mi?
Şöhretim artsın, servetim çoğalsın, takipçilerim takdir etsin diye yaptıklarımı acaba Rabbim takdir eder mi?
Kıyamet günü huzura getirilecek üç kişinin halini hepimiz biliriz. Hayırsever, alim ve şehit. Üçü de cehenneme atılır. Sebebi de yine hepimizin malumudur. Niyetleri bozuktur. Rablerinin değil insanların beğenisini hedeflemişlerdir.
Bu satırları içim ürpererek, neredeyse ellerim titreyerek yazıyorum. Çünkü “yazığım ve söylediğimi kime beğendirmek istiyorum” endişesi kaplıyor yüreğimi.
İhlas, işlerimizi yaratılmışların mülahazasından tasfiye etmektir. Yani, yalnız Rabbimizin rızasını hedeflemektir. O’nun vereceği ecir ve mükâfatı O’nun dışında alabileceğimiz bütün mükâfatlara tercih etmektir; O’nun zikretmesini, dünyanın övüp alkışlamasına tercih etmektir; görsünler, bilsinler diye yapmanın O’nun görmezden gelmesine sebep olabileceğini bilmektir.
Niyazımız, Rabbimizin yüreklerimizde kendisinden başkasına beğendirme arzusu bırakmamasıdır.
https://www.diyanethaber.com.tr/makaleler/bizi-kim-begenecek-h8320.html
Dr. Burhan İŞLİYEN Kimdir
Dr. Burhan İŞLİYEN
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı
1969 Erzincan, Kemah ilçesinde doğan Dr. Burhan İşliyen; ilk ve orta öğrenimini Kemah’ ta tamamladı. 1987’de Kemah İmam Hatip Lisesini bitirdi. Aynı yıl Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. 2 yıl sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçiş yaptı. 1992 yılında buradan mezun oldu. Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tasavvuf ana bilim dalında ” Muhammed Masum el – Ömeri el Müceddidi’ nin es-Seb’u-l Esrar Fi Medarici-l Ahyar adlı eserinin tercüme ve değerlendirmesi” adlı teziyle Yüksek Lisansını, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde de tefsir anabilim dalında “Kur’an-ı Kerim Açısından Dünyevileşme, Sebep ve Sonuçları” konulu tezi ile de doktorasını tamamladı. 1992-93’te Hatay (Altınözü) , 1994-97 yıllarında Kayseri (İncesu) İmam Hatip Liselerinde Meslek dersleri öğretmenliği, 1998’de Malatya Yeşilyurt-Görgü İlköğretim Okulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının 1997 yılında açtığı müftülük sınavını kazanarak önce Malatya Doğanşehir, daha sonra Erzincan Üzümlü İlçe müftülüğü görevlerinde bulundu. 2003 yılında Erzincan İl Müftü yardımcılığı, 2009 -2018 yılları arasında Erzincan, Afyonkarahisar ve Diyarbakır İl Müftülüğü görevlerinde bulundu. 19.02.2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak atandı. Arapça bilen Dr. Burhan İşliyen, evli ve 4 çocuk babasıdır.
BİZİ KİM BEĞENECEK KİTABINDAN İŞLEDİĞİMİZ KONU BAŞLIKLARI
1. Vehbi Akşit kimdir? Sizi hatırlatacak sıra dışı yönünüz nedir?
Vehbi AKŞİT, sahip olduğu bilgi ve dokumanları, insanlara faydalı olmak için paylaşmayı seven2. Dr. Burhan İŞLİYEN kimdir?
3. “Tenkit tüketir, takdir üretir” bu güzel söz hakkında ne dersiniz?
4. “Yazdığımız ve söylediğimi kime beğendirmek istiyorum” endişesi var yazarın siz neler söylersiniz?
5. Dilenci hikayesi var günümüz insanının yaklaşımını ortaya koyan anlatır mısınız o hikayeyi ve neler söylersiniz?
6. Bazen küçük bir dış desteğe ihtiyaç duyarız Temel bu yardımı alamayınca kendisi üretmiş ne yapmış hocam?
7. Yolcu hatırası var anadoluya konferansa giden yazar orada yaşayan büyükleri araştırıyor ve onları ziyaret ediyor türbeleri değil de yaşayanları siz neler söyleriniz hocam?
8. Ayı derisinden kürkümüzün olması bize değer katar mı?
9. Din gönüllüsü olmak kolay mı bunun zorluğunu nasıl aşacağız Adana’da bir hocamız nasıl başarmış?
10. Hocamızın başından geçen helal rızıkla ilgili güzel bir örnek var kopye olayı paylaşabilir misiniz?
11. Kur’an’la irtibatımız hakkında yazarımız neler söylüyor?
12. İnsanı tanımanın 3 yolu varmış bunlar nelerdir hocam?
13. Medine-i münevvere’de yapılan ilginç bir dua var “Ben haccımı yapıp memlekete dönmeden Hase anam ölsün” bu yaşanmış olay nedir hocam?
14. Ateşe ne kadar dayanıklıyız ki çok cüretkar günah işliyoruz? Ne dersiniz hocam?
15. Eşlerin birbirlerine alakaları ile ilgili yazarımızın önemli tespitleri var bunlardan bahseder misiniz hocam?
16. Yazarımız kitabını yarışla bitirmiş biz de bu yarışa katılalım yarışma şartlarımızı öğrenebilir miyiz?