Kütahya Müftülüğü’nde Kur’an Kursları Müdürü iken, bir vatandaş bir cami imamını şikayet etmek için gelir. O sırada İl Müftümüz yerinde yoktur ve sekreterlikten bana yönlendirirler. Ben de gelen misafiri ayakta karşıladım. Hal hatır sorduktan sonra; Hocam İl Müftümüz ile görüşmedik istedim, ancak yerinde yoktu, beni size yönlendirdiler. Bilmem siz anlar mısınız? Sorum zor dedi. Ben […]
Kütahya Müftülüğü’nde Kur’an Kursları Müdürü iken, bir vatandaş bir cami imamını şikayet etmek için gelir. O sırada İl Müftümüz yerinde yoktur ve sekreterlikten bana yönlendirirler.
Ben de gelen misafiri ayakta karşıladım. Hal hatır sorduktan sonra;
Hocam İl Müftümüz ile görüşmedik istedim, ancak yerinde yoktu, beni size yönlendirdiler. Bilmem siz anlar mısınız? Sorum zor dedi. Ben de sor bakalım, bilirsek cevaplarız dedim.
Sonra,
– Hocam, ben size mahallemizdeki imam falancayı şikayet edeceğim. Yani bunu yapmak zorundayım. Çünkü hocamız ayeti yanlış okuyor, dedi. Ben de:
– Ben de, bu çok önemli bir bilgi. Hayırdır inşallah nasıl yalnış okuyor? diye sordum. Bana dedi ki:
– Hocam yanınızda Kur’an-ı Kerim var mı? Ben de:
– Elbette var, dedim.
Kur’an-ı Kerim’i açtı ve ihlas suresini gösterdi.
– Hocam dedi, bizim cami hocası Kulfü’yü yanlış okuyor dedi. Ben de nasıl okuyor dedim.
– Hoca bakın dedi burada Ve lem yekün lehü küfüven ahad yazıyor. Bizim hoca, burayı Ve lem yeküllehü küfüven ahad şeklinde okuyor dedi.
Ben de:
– Sen tecvid diye bir şey var duydun mu? diye sordum. O da:
– Hayır, dedi.
– Bak dedim, Hocanız doğru okuyor. Burada bir tecvid kuralı var. Bir daha başka bir yerde hoca yanlış okuyor diyerek hata yapma dedim.
Gelen adam, bu sefer teşekkür ederek ayrıldı.
Konunun önemine binaen İhlas suresinin nasıl okunduğuna bir bakalım: